2014. július 29., kedd

Mindennapi startok

Eros szel fuj (16km/h), a helikoptert egyre jobban tudom uralni. Kimentem a szokasos helyemre, ahol nem csak lebegest szoktam gyakorolni, tele volt emberekkel. 

Mivel a terulet hatalmas, kerestem egy eldugott helyet, se kutyasok, se futok, senki. Megvartam mig az utolso szerelmes par is tavolabb kerul es toltam 2 startot. Elso sima ellenorzo repules, minden jo, 100-95-90-95-100 allasba kerult a gazgorbe, a motor hangja erosebb lett, az eddigi 3.8V / 5perc lecsokkent 3.7V / 5 percre. Szinte nem is lehet erezni a szelet, felszallastol landolasig senki nem is jott a kozelembe.

Aksi kiveve (Align gyari, kicsit pupos, de minimalis kulonbsegek vannak a cellak kozott) masik be, uj start, persze ilyenkor a kutyat keresztul kell rohantatni a labda utan, pont a heli alatt. Kutya el, heli kozelebb jott hozzam, erre a jarokelok gondoltak ugy, jobb keresztul menni ott, ahol egyebbkent nincs semmi... Leszalltam amig elmentek, kovetkezo startommal bind utan megszakitottam, mert ujra jottek.

Keresnem kell uj helyet :)

Bar a hetvegen mar csinaltam par loopot (inkabb a kozonsegnek, mint magamnak), visszatertem a lebegeshez es az orientacio gyakorlashoz. Piro (pirouettt) mar megy, mindket iranyba, jobbra es balra is megy a T, canopy-val felem meg nem igazan gyakoroltam. Ennek oka reszben a hely hianya, reszben egy gyenge para. Ugye minden a megfelelo magassagtol fugg, jelenleg a kertben nem tudok 4m fole menni, mert a fal is kozel van es a szomszedba se mennek at a heliert. Ettol fuggetlenul haladok.

Multheti beszerzesem egy Trex 250 taska, talp es a rotofej kicsit passzentos, de nagyon megkonnyiti a helikopter szallitasat (tores utan pedig vodorkent funkcional :D), 4 aksinak van benne hely (pupos Align 850mAh 3S nem fer bele :S) meg is szamoztam az optipowereket 1-4ig.

Holnap, ha az ido is ugy akarja, kimegyek picit "videkre" palyat keresni. Szerencsere van 2-3 mezo, ami potencialis palya eselyes.

Kiprobaltam meg a CGM Next szimulatort, egesz jo, van Mac portja is es csak 90 mega, 2 percig megy Demo modban a kovetkezo restartig, ez kellene accurc-nek is.

1 megjegyzés: